kedvenc kezdőlap oldal küldése

Bouillabaisse

2015. június 09. 17:41, kedd - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

A bouillabaisse, a francia halleves méltán legendás hírű, érdemes kipróbálni, már csak az egzotikus hozzávalók miatt is.

 

Bouillabaisse

Hozzávalók:

- 1,5 kiló tisztított vegyes tengeri hal
- scampi és kagyló
- 7,5 dl halalaplé
- 2,5 dl fehérbor
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 80 deka hámozott paradicsom
- 30 deka burgonya
- 1 édesköménygumó
- 2 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint sáfrány
- só, bors, kakukkfű

 

Elkészítése:

Egy lábosban a kockára vágott hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, rétegesen rárakjuk a szeletekre vágott burgonyát, az összetört paradicsomot, a laskára vágott édesköményt, a halakat, majd a rákokat, a kagylót és a fűszereket.
Ráöntjük a fehérbort és a halalaplét. Felforraljuk, és körülbelül 15 percig főzzük.

(eletforma.hu)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép