kedvenc kezdőlap oldal küldése

Halas spagetti citromos mártásban

2014. március 10. 18:56, hétfő

 

Tökéletes gyors vacsora egy pohár fehér borral.

 

Halas spagetti citromos mártásban

Hozzávalók:

- 300 g kockára vágott harcsafilé
- 250 g spagetti
- 3 evőkanál vaj
- 1 kis fej vöröshagyma felkockázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 deci fehérbor
- 1 tojássárgája
- 3 deci tejszín
- 1 citrom héja és leve
- só, őrölt fehér bors
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem
- pirított mandula a tálaláshoz

 

Elkészítése:

A vajban megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a halfalatkákat, és átsütjük. Felöntjük a borral, hagyjuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon, majd néhány percre lefedjük, hogy a hal teljesen megpuhuljon, ezt követően kivesszük és félretesszük.

A visszamaradt lébe dobjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáöntjük a tejszínben kikevert tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, és együtt felfőzzük. A citrom reszelt héja és a leve a főzés végén kerül a mártásba, a petrezselyemmel együtt.

A spagettit a csomagoláson előírt módon kifőzzük, és a mártáshoz keverjük.

A melegen tartott halkockákkal és pirított mandulával tálaljuk.

(ketcicakonyhaja)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép