kedvenc kezdőlap oldal küldése

Elektromos kerítéssel védik a levendulást.

2016. június 17. péntek, 14:00

A nemzeti park dolgozói a villanypásztor szalagján kívül több soros drótot is húztak a levendulás köré. A felirat szerint áramot is vezettek a drótokba.A nemzeti park dolgozói a villanypásztor szalagján kívül több soros drótot is húztak a levendulás köré. A felirat szerint áramot is vezettek a drótokba.

Már csak néhány napot kell aludni és kezdődhet a levendulaaratás. A levendulák már szépen kinyíltak. Az aratás kezdetéig elektromos kerítéssel tartják távol az érdeklődőket a virágoktól.

Csütörtöki terepszemlénken úgy láttuk, hogy az ültetvény kicsit gazosabb a tavalyinál, de a levendula színe, illata a régi.

A színe, illata a régiA színe, illata a régi

Kis túlzással olyan, mint Provence-ban.Kis túlzással olyan, mint Provence-ban.

A Tihanyi Bencés Apátság templomának tornyai a levendulákkal.A Tihanyi Bencés Apátság templomának tornyai a levendulákkal.

A Tihanyi Levendulafesztivál részletes programját és a levendulaszedés információit itt lehet olvasni: Tihany - 12. Levendula Fesztivál és Szedd magad! - június 20-26.

(Kép és szöveg Győrffy Árpád)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép