kedvenc kezdőlap oldal küldése

Éles a verseny: a paduc vagy a harcsa lesz az "Év hala"?

2016. december 12., hétfő 9:13

A harcsa vagy a paduc lehet az „Év hala” 2017-ben. A Magyar Haltani Társaság szavazásán e két faj között zajlik a verseny, ahol december 31-ig lehet voksolni.

Az eddig leadott mintegy három és félezer voks alapján már bizonyosnak látszik, hogy a harcsa és a paduc között dől el a verseny, mivel a harmadik jelölt, a védett halványfoltú küllő már aligha hozhatja be lemaradását – közölte a Magyar Haltani Társaság. A verseny arról szól, mely halfaj lesz 2017-ben az „Év hala”, és így kap nagyobb figyelmet. A meghirdetett szavazáson december 31-ig lehet voksolni a társaság honlapján.

Az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy a paduc a Duna menti és az erdélyi horgászok körében népszerű – állapította meg a társaság. A harcsát viszont inkább a Tiszán és mellékfolyóin, valamint az alföldi állóvizeken horgászó halbarátok kedvelik.

(agrarszektor.hu)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép