kedvenc kezdőlap oldal küldése

Tihany – Farsang farka – vidám téltemetés 2016.02.06.

2016. február 05.

A korábbi években a Belső-tó partján égették el a telet jelképező kiszebábot. Az idén a Visszhangdomb ad helyet a mágikus szertartásnak

A tihanyiak az idén is nem kisebb dologra vállalkoznak, mint a tél február eleji eltemetése. Ehhez mindenféle maskarákba öltöznek, lármát csapva felvonulnak, hogy a tél megijedjen, a résztvevők pedig jól érezzék magukat.

A vidám rendezvényhez kapcsolódik az idén is a tihanyi újborok versenye. De nem csak a zsűri tagjai ismerkedhetnek a borokkal, mert forralva a résztvevők is kapnak majd hideg elleni védőitalként.

A téltemetés programja az alábbiak szerint zajlik

10.00 óra : Farsangi újbor verseny zsűrizése (Németh László Művelődési Ház)
15.00 óra: Farsangi kézműves játszóház kicsiknek és nagyoknak a Művelődési Ház tetőterében
15.30 óra: Az újborverseny eredményhirdetése (színházterem)
16.00 óra: Tréfás, népi versenyek – Cibere vajda és Konc király küzdelme – nyereményekkel (Mádl Ferenc tér)
17.00 óra: A díszes farsangi kompánia a kisbíró vezetésével elindul a Művelődési Ház elől a Visszhang dombra, ahol ünnepélyesen elégetjük a TELET! (kéretik farsangi álarcban, jelmezben megjelenni!!!)
17.45 Télűzés tűzzsonglőrökkel a Szélkakas Kompánia társaságában (Mádl Ferenc tér)

A szervezők a télűzésre szövetkező vendégeket forraltborral, zsíros kenyérrel, forró teával, pogácsával várják.

Mint a fenti programból is kiderül, a Vynitores Tichonienses Borlovagrend és a Németh László Művelődési Ház idén is meghirdette a tihanyi új borok versenyét. Nevezni 2 üveg 0,75-ös palack borral lehet a 2016. február 5-én, pénteken 17.00 óráig a Németh László Művelődési Házban. Kérik a nevezőket, hogy a nevezett borokra írják rá a borok fajtáját, a termelő nevét és címét. A verseny eredményhirdetését a programban írtak szerint február 6-án, szombaton 15.30 órakor tartják a téltemető rendezvény keretében a művelődési ház színháztermében.

A képeket Győrffy Árpád készítette a korábbi rendezvényeken.

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép