kedvenc kezdőlap oldal küldése

Fokhagymás vajban párolt halfilé részeges spenóttal

 

A halételek fűszerezésével sokáig gondban voltam. Az alábbi recept biztos siker, ha a halfilé jó minőségű. Így, kora tavasszal leveles zöldség helyett a mirelit spenót is szívesen megmártózik a fehérborban.

 

Hozzávalók:

- 1 kg halfilé
- 3 ek. vaj
- 1 mogyoróhagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, összenyomva
- 1 ek. szárított zsálya
- 1/4 tk. fehérbors
- só
- 1,2 dl száraz fehérbor
- 40 dkg leveles spenót
- fél citrom

 

Elkészítése:

A halfilék egyik oldalát bőségesen dörzsöljük be sóval, borssal és zsályával.
Közepes lángon olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a mogyoróhagymát és a fokhagymát, és sűrű kevergetés mellett pároljuk 1-2 percig, amíg a hagyma üvegessé válik és kissé elkezd megbarnulni.
Adjuk hozzá a halfilét a fűszeres oldalával lefelé, és 2-3 percig pároljuk, amíg barnulni kezd az alja, majd fordítsuk meg. Öntsük hozzá a fehérbort és lefedve forraljuk pár percig. Ezután vegyük le a fedőt, húzzuk az egyik oldalra a halfiléket és a szabad oldalra szórjuk mellé a spenótleveleket és jól keverjük el a szósszal.

 

Néhány perc párolás után csavarjuk bele a citromot, a héjat pedig dobjuk a spenót mellé, és így is pároljuk néhány percig, amíg a spenót épphogy megfő.
A serpenyőben maradt szósszal leöntve tálaljuk.

thehungrymouse.com

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép