kedvenc kezdőlap oldal küldése

Gardafesztivál tizedszer

2011. november. 05. szombat

Tihany - Ebben az évben kedvezett az időjárás az éppen tizedszer megszervezett Gardafesztiválnak. A gardát a helyiek látott halnak is nevezik, mert a hegyoldalból látszanak ősszel a csapatai és így régen fentről irányították a halászok munkáját.

Az utóbbi tíz év emlékeit egy kiállításon foglalták össze, mely megtekinthető a Németh László Művelődési Ház tetőterében. Ebben az évben is szombaton délelőtt tízkor indultak a halászhajók a gardafogásra, s a szokottnál több, bőséges zsákmány akadt a hálóikba.

A halászokból, borlovagokból, érdeklődőkből álló menet délben indult az apátság elé. Ott felsorakoztak és dr. Korzenszky Richárd perjel megáldotta a halat és az újbort. Ezt követően a Visszhang-dombon folytatódott a mulatság, ahol venyigén sütötték a gardát, amit ezúttal nem osztogattak szét, hanem a halászati társaság sátránál lehetett megvásárolni. A sétányon borokat, pálinkákat, finom falatokat, kézműves termékeket egyaránt kínáltak a nagy sátorban pedig különféle kulturális műsorokat mutattak be.
Gárdafesztivál Tihanyban A Gardafesztiválra még vasárnap is érdemes volt ellátogatni. A Belső-tónál horgászversenyt tartottak, majd megkezdődött a főzőverseny, melyen bármilyen étel készíthető volt, de kizárólag halból. A gyerekeknek meséltek és kézműves foglalkozásokat szerveztek, a felnőtteknek pedig többféle műfajban kulturális programokat szerveztek.

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép