kedvenc kezdőlap oldal küldése

Gyömbéres halleves zöldborsóval és rókagombával

2014. október 03. 12:55, péntek - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

Nagyon elegáns, jóízű leves, érdemes felvenni a repertoárba.

 

Gyömbéres halleves zöldborsóval és rókagombával

 

Hozzávalók: (4-6 adag)

- 2 dkg vaj
- 1 csokor újhagyma
- 2 szál sárgarépa, vékonyra karikázva
- 1 fehérrépa, vékonyra karikázva
- fél zellergumó, finomra aprítva
- 3 cm-es friss gyömbér, lereszelve
- 1,5 dl fehérbor
- 70 dkg halnyesedék (fej, gerinc)
- késhegynyi sáfrány
- só, bors
- 15 dkg tisztított zöldborsó
- 20 dkg rókagomba
- 40 dkg harcsafilé, felkockázva

 

Elkészítése:

A vajat megolvasztjuk, ráadobjuk először az újhagymát, majd a felszeletelt zöldségeket és gyömbért (sárgarépa, fehérrépa, zeller), kissé megpirítjuk.
Hozzáadjuk a halnyesedéket, átpirítjuk.
Felöntjük 1,5 dl fehérborral, és hagyjuk azt elfőni.
Hozzáöntünk egy liter vizet, majd közepes lángon 20 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy csipet sáfrányt.
Ekkor leszűrjük, és közvetlenül tálalás előtt belefőzzük a zöldborsót, a gombát és a falatnyi kockákra vágott harcsafilét (vagy más halat), ezekkel mindössze kb. 10 percig főzzük.

(chiliesvanilia)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép