kedvenc kezdőlap oldal küldése

Gyömbéres-narancsos halszeletek

2012. január 12. 15:56, csütörtök - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

Ebben a nagyon könnyen elkészíthető receptben - mint a kép is mutatja - konyhakész egész halat használtak; én azonban halfilével [Pangasius (cápaharcsa)] készítettem. Kiváncsian vártam a gyömbér-narancs páclé hatását a halra - hosszabban is pácoltam, már előző este -, és másnap vacsorára készítettem el. Mind elfogyott.

 

Gyömbéres-narancsos halszeletek

 

Hozzávalók:

- 80 dkg hal
- 2 narancs
- 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 piros húsú paprika
- 1 paradicsom húsa
- 10 dkg újhagyma vagy póréhagyma
- csipetnyi só
- egész bors

 

Elkészítése:

A narancsokat alaposan kicsavarjuk, a rostokkal teli szűretlen narancslébe belekeverjük a gyömbért és az olajat, majd sóval és az összezúzott egész borssal ízesítjük. A halszeleteket tepsibe fektetjük. A narancsos páclével meglocsoljuk, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és a halakat kb. 20 percig sütjük. Közben a paprikát és az újhagymát vagy a póréhagymát hosszú csíkokra vágjuk, a paradicsomot feldaraboljuk. A zöldségeket a hal mellé szórjuk, és további kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Köretként jázminrizs javasolt.

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép