kedvenc kezdőlap oldal küldése

Halleves édesköménnyel

2012. szeptember 14. 18:16, péntek - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

Nem kell bizonygatni, hogy mennyire egészséges - aki megkóstolja, annak azt sem, hogy finom.

 

Halleves édesköménnyel

Hozzávalók:

- 50 dkg halfilé vagy szelet
- 2 sárgarépa
- 1 édeskömény
- 20 dkg burgonya
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2-2,5 l csirkealaplé
- 2 ek olaj
- Fűszerezés: só, bors, citromlé, kapor

 

Elkészítése:

A csirkealaplében felteszük főni a kis kockákra vágott bugonyát.

Közben az olajon megpároljuk az apró kockára vágott hagymát és sárgarépát, hozzáadjuk a többi zöldséget (a paprikát csíkokra, a paradicsomot és az édesköményt cikkekre vágva), felöntjük a húslével, a benne lévő főtt burgonyával együtt, majd 3-4 percig főzzük még.

Végül belerakjuk a halszeleteket és 2-3 perc alatt kész is van.

Friss kaporral megszórva és citromlével ízesítve tálaljuk.

(relaxotour)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép