kedvenc kezdőlap oldal küldése

Zöldséges halpogácsa

2012. szeptember 28. 09:50, péntek - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

Halpogácsa sokféleképpen készíthető, a kapros-citromos változat receptjét már olvashatták.

 

Ezt a zöldséges verziót mindig az éppen aktuális zöldségekkel készíthető. Így ősszel például a sütőtökös-paszternákos-zöldborsós változat jöhet szóba. Főételként fogyasztva a zöldségeket burgonyával is ki lehet egészíteni, de párolt rizzsel körítve is nagyszerű.

 

Zöldséges halpogácsa

Hozzávalók:

- 600 g halfilé
- 400 g sárgarépa
- 300 g zöldbab
- 1 db cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db hagyma
- olívaolaj
- 1 ek petrezselyem
- só
- őrölt fehér bors
- 2 ek reszelt parmezán (opcionális)
- 5 dl besamelmártás
- őrölt szerecsendió

 

Elkészítése:

A halat előfőzzük, majd apró darabokra szedjük.
A sárgarépát, zöldbabot, cukkinit apró darabokra vágjuk és megpároljuk.
Elkészítjük a szerecsendióval ízesített besamelmártást.

A hagymát, fokhagymát ledaráljuk, olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzákeverjük a halat, a párolt zöldségeket és az aprított petrezselymet, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a besamelmártást is, és 1-2 percig együtt főzzük.

Formákba kanalazzuk a zöldséges-halas keveréket (muffinsütő helyett egy megfelelő méretű jénai tál is alkalmas rá), a halmocskák tetejére parmezánforgácsot szórunk, majd forró sütő legfelső fokára téve a tepsit vagy jénai tálat néhány percig sütjük (amíg aranybarna színt nem kap).

A recept eredeti forrása: www.selectfood.blogspot.com

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép