kedvenc kezdőlap oldal küldése

Hal és saláta: halsaláta

2013. január 04. 14:39, péntek

 

Az ünnepi evés-ivás után jöjjön néhány könnyebb falat. Ha lúd, legyen kövér alapon, a salátát dobjuk fel füstölt hallal, tojással. A saláta bármilyen zöldséggel gazdagítható, az kerül bele, ami éppen van a háznál.

 

Hal és saláta: halsaláta

 

Elkészítése:

A salátát tépkedjük darabokra, tehetünk bele csíkokra vágott, vagy gyalult sárgarépát, uborkát, paprikát, retket...

Daráljunk rá sót, borsot, cseppentsük rá olívaolajat és balzsamecetet. Kész.

A halsalátához főzzünk keményre 2-3 tojást, szeleteljük fel.

Vágjunk egy hagymát kis kockákra.

A füstölt halat - ez lehet lazac, vajhal, tokhal - vágjuk vékony csíkokra. Adhatunk hozzá kis kockára vágott kaliforniai paprikát.

A hozzávalókat keverjük jól össze, locsoljuk meg citrom- vagy lime-lével, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemlevéllel vagy/és kaporral.

Kevés olívaolaj vagy majonéz is keverhető hozzá.

Tálaljuk lehűtve.

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép