kedvenc kezdőlap oldal küldése

Harcsa kukoricalisztes bundában, remoulade-mártással

2013. augusztus 06. 04:20, kedd - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

A szerény megjelenés senkit ne tévesszen meg. Mesteri ízesítést kaptak a harcsaszeletek.

 

Harcsa kukoricalisztes bundában, remoulade-mártással

Hozzávalók:

A harcsához:

½ bögre kukoricaliszt
½ bögre búzaliszt
2 tk. őrölt cayenne bors
1 tk. pirospaprika
1 ek. só
1 tk. frissen őrölt fekete bors
1,5-2 l olaj
1 kg harcsafilé, hosszában kettévágva
citromszeletek a tálaláshoz

 

A mártáshoz:

2 nagy tojás sárgája
1 ek. dijoni mustár
2,5-3 dl olaj
1 ek. frissen facsart citromlé
1 tk. Tabasco
1 tk. Worcestershire szósz
¼ tk. só
1/8 tk. fehérbors
2 tk. apróra vágott kapribogyó
2 tk. apróra vágott kaliforniai paprika
2 tk. apróra vágott hagyma
1 ½ tk. finomra vágott friss tárkony
1 tk. finomra vágott friss petrezselyem

 

Elkészítése:

Keverjük össze egy tányérban a liszteket a cayenne borssal, sóval és feketeborssal. Itassuk le a harcsaszeleteket, sózzuk, borsozzuk őket izlés szerint, majd forgassuk meg őket a fűszeres lisztben. Bő forró olajban süssük ki a halszeleteket, majd citrommal és a remoulade mártással tálaljuk.

A remoulade-hoz egy nagyobb edényben habverővel keverjük simára a tojássárgáját és a dijoni mustárt, majd folyamatos keverés mellett lassan, vékony sugárban öntsük hozzá az olajat. Továbbra is folyamatosan keverve adjuk hozzá először a citromlevet, a fűszereket és a szószokat, végül a zöldségeket és a friss fűszernövényeket is. Ha nem használjuk fel azonnal, légmentesen lezárt edényben tegyük a hűtőbe. Maximum 4 napig áll el.

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép