kedvenc kezdőlap oldal küldése

Harcsaszelet sült póréhagymával

2013. április 04. 08:17, csütörtök - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

Ha éppen nincs módunk friss harcsát venni, tengeri hallal is kitűnő, szelet helyett vehetünk halfilét. A hal sütése végtelenül egyszerű, fűszerezése minimális, különböző köretekkel tehetjük változatossá. A sütési idő betartására kell ügyelni, hogy a hal ne maradjon nyers, túlsütve pedig ki ne száradjon. A sült póréhagyma édeskés íze a hal sós, esetleg enyhén citromos aromájával csodás harmóniát alkot. Finom összeállítás bulgursalátával is.

 

Harcsaszelet sült póréhagymával

Hozzávalók:

- 4 harcsaszelet
- só
- 50 g vaj a sütéshez
- pár csepp frissen facsart citromlé (opcionális)

 

A sült póréhagymához:

- 4 póréhagyma
- 2-3 ek olívaolaj
- durva szemű tengeri só

 

Elkészítése:

A halszeleteket sütés előtt 10 perccel sózzuk be, és grillserpenyőben vajon oldalanként 2-3 perc alatt (a halszelet vastagságának függvényében) süssük meg.

A póréhagymát mossuk jól meg, vágjuk le a végét és a zöld leveleit, csak a fehér részét használjuk. Vágjuk szalagszerű csíkokra a hagymát úgy, hogy a teteje egyben maradjon, vagyis a vágást a tetejétől 2-3 cm távolságra kezdjük el. Az így előkészített hagymákat helyezzük egy rétegben sütőtepsire, locsoljuk meg az olívaolajjal, mozgassuk óvatosan át, hogy az olaj mindenütt érje, és 200 °C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük meg. Szórjuk meg tengeri sóval, és a megsült hallal tálaljuk. Adhatunk hozzá majonézt, vagy/és a póré gyenge zöld részéből pár karikát, esetleg cseppenthetünk rá pár csepp citromlevet.

(relaxotour)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép