kedvenc kezdőlap oldal küldése

Kalaekitto

2014. szeptember 22. 21:14, hétfő

 

Kalaekitto

Hozzávalók:
- 1/2 kg tengeri halfilé (javasolt a tőkehal, de lehet többféle, a lazac is nagyon jó bele),
- 6-7 dl víz,
- 1/2 kg krumpli,
- 1 vöröshagyma vagy 1 póréhagyma,
- 5 db szegfűbors,
- babérlevél,
- 2 evőkanál vaj,
- 2 dl tejföl,
- 1 csokor kapor,
- só,
- citrom,

Elkészítése:

A hagymát vágjuk fel vékony szeletekre, a krumplit kockára, a halat is daraboljuk fel kisebb darabokra. Egy fazékba tegyük bele a krumplit, rá a hagymát, erre a szegfűborsot, babérlevelet. Ezután következnek a haldarabok, a vaj és a só. Ne keverjük össze, csak rétegezzük. Öntsük le 6-7 dl langyos vízzel és forraljuk fel. Főzzük 10-15 percig, ezalatt minden összetevő megpuhul.
A tejfölt keverjük össze pár kanál forró levessel, öntsük bele a levesbe és forraljuk fel újra. (Az eredeti recept tejjel készül, úgy is érdemes kipróbálni.) Vegyük le a tűzről és szórjuk meg az összevágott kaporral, majd ízesítsük pár csepp citromlével.

(ocean-cowboy)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép