kedvenc kezdőlap oldal küldése

Tihanyi Kogart-ház - Tárlatvezetés és romantikus játszóház

2015. május 1-től 9-ig

Az ünnepi hétvégén tárlatvezetésekkel, egy héttel később pedig tavaszi romantikus kézműveskedéssel és tárlatvezetéssel várja a látogatókat a Kogart Tihanyban.

Március végén írtunk arról, hogy a hazai romantikus festészet látványos alkotásaiból nyílt kiállítás a tihanyi Kogart-házban. A június végéig látható anyaggal most még közelebbről is megismerkedhetnek látogatók, mert a galériában május 1-én, pénteken 11 és 15 órakor, valamint május 2-án 11 órakor tárlatvezetést tartanak, amiken az aznapra váltott belépőjeggyel lehet részt venni.

Jankó János: A népdal születése - KogartJankó János: A népdal születése - Kogart

Még érdekesebbnek ígérkezik az egy héttel később, május 9-én 10-12 óráig zajló program. Töltsön velünk egy romantikus délelőttöt! - invitálják a szervezők az érdeklődőket a Tavaszi zsongás című rendezvényre, ami ugyancsak a Fejezetek a magyar romantika festészetéből című kiállításhoz kapcsolódik. Szalay Ágnes, a Kogart önkéntese ingyenes tárlatvezetésre viszi a vendégeket, a gyermekeket pedig ingyenes alkotósarokkal is várják. A tihanyi Németh László Művelődési Ház munkatársai, dr. Csihonyné Császár Anikó és Salamon Szilvia Viktória a lányokkal tavaszi virágcsokrokat, romantikus hajpántokat, a fiúkkal pedig huszárcsákókat készítenek.

Szentgyörgyi János-Virágcsendélet dinnyével - 1834 - MGYSzentgyörgyi János-Virágcsendélet dinnyével - 1834 - MGY

Borsos József: A festő álma - 1851- MGYBorsos József: A festő álma - 1851- MGY

A romantikus délelőtt keretében megválasztják az első tavasztündért is, majd a galéria kertjében a közös kincsvadászat után egy hatalmas virágtortát is megkóstolhatnak a gyerekek.

Kép és reprodukciók Győrffy Árpád

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép