kedvenc kezdőlap oldal küldése

Kötelező tananyaggá tenné a horgászatot a Mohosz

2016. február 21.

Akár három éven belül el szeretné érni Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz), hogy kötelező tananyag legyen a horgászat az általános iskolákban, írja a Blikk.

Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak, hogy több európai országhoz, például Hollandiához hasonlóan bevezetnék, hogy a horgászat alapfokú tananyag legyen az általános iskolákban és ennek részeként a diákok horgászvizsgát is tehetnek.

Fotó: Ujvári SándorFotó: Ujvári Sándor

A szervezet stratégiai célja, hogy ennek köszönhetően növekedne a szervezett horgászok száma, és a jelenlegi 330 ezerről 400 ezerre nőne hat éven belül, illetve a horgászturisták száma is elérné évente a 100 ezret. A horgászatnak köszönhető belföldi forgalom 35, a külföldi 100 százalékkal növekedhetne, ami 5-8 ezer új munkahelyet teremtene. Ehhez évi 20 milliárd forintos állami és vállalkozói fejlesztés szükséges.

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép