kedvenc kezdőlap oldal küldése

Chilis-mandulás lazacfilé

2012. május 24. 11:25, csütörtök - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

Már az étel címe is sejteti: minimális időráfordítással ünnepi végeredményt kapunk. A receptben szereplő créme fraiche (krem fres) a francia konyha hagyományos alapanyaga, magas zsírtartalmú (35%), enyhén savanykás ízű, sűrű krém. Leginkább a tejfölhöz hasonlítható, viszont annál jóval magasabb a zsírtartalma. Ha éppen nem jutunk hozzá, expressz megoldásként tejföl és tejszín egyenlő arányú elkeverésével helyettesíthetjük. A házi készítés egyszerű, ám időigényesebb módja: 250 ml zsíros tejszínt elkeverünk 1 evőkanálnyi joghurttal. Letakarjuk és egy napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. (A fel nem használt creme fraiche hűtőben 10 napig tárolható.)

 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)


- 600 g lazacfilé, 3 ujjnyi vastag szeletekre vágva
- olívaolaj a sütéshez
- só
- 100 g créme fraiche
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál szeletelt mandula
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 db friss piros chiliipaprika karikákra vágva (aki szereti a csípőset, a magját is keverje hozzá)
- fél csokor petrezselyem, aprítva

 

Elkészítése:

A lazacszeleteket grillserpenyőben az olívaolajon oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. Minden tányérra helyezzünk egy szelet lazacot, jöhet rá 1-2 kanál créme fraiche, a tetejére pedig a chilis-mandulás keverék.

Köretjavaslat: citromos burgonyapüré (a kész burgonyapürébe egy citrom reszelt héját keverve) és párolt brokkoli.

 

(duiningguide/axiskichen)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép