kedvenc kezdőlap oldal küldése

Lazacrillette

2015. július 14. 05:29, kedd

 

Az alábbi receptből (20 dkg lazac) hat ember is jóllakik reggelire, s akár nyolc emberre is elegendő előételnek, házi kenyérből készült pirítóssal tálalva.

 

Lazacrillette

 

Hozzávalók:

 

- 20 dkg füstölt lazac
- 20 dkg natúr sajtkrém (ehhez a tömlős ömlesztett sajt is megteszi)
- 1 kis fej salotta hagyma, nagyon apróra vágva
- 1 kis csokor friss kapor, aprítva
- fél citrom reszelt héja és frissen facsart leve
- frissen őrölt rózsabors, ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

A lazacot egészen apróra vágjuk, majd összekeverjük a salotta hagymával, kaporral, citromhéjjal, citromlével, sajtkrémmel és rózsaborssal.

Legalább két órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek, majd (házi kenyérből készült) pirítóson tálaljuk.

 

(gabojsza)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép