kedvenc kezdőlap oldal küldése

Narancsos-borsos karamellizált lazacfilé

2015. január 03. 00:03, szombat - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

Villámgyors főétel ünnepi, akár gyertyafényes vacsorákhoz; egyszerű, mégis különleges.

 

Narancsos-borsos karamellizált lazacfilé

 

Elkészítése:

Egy vastag falú serpenyőben borostyán színűre karamellizálunk kb. 6 dkg cukrot.

Közben két kb. 15-20 dkg-os lazacfilé bőrös oldalát frissen tört borsba és reszelt narancshéjba nyomkodjuk.

A karamellába tesszük a halszeletet, majd fém spatula segítségével kissé lenyomjuk, hogy szép egyenes maradjon a bőre.

Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk 1 nagy narancs kifacsart levét, 1 teáskanál szójaszószt, opcionálisan kis chilit és reszelt gyömbért.

Megfordítjuk a lazacszeletet, és a karamellás-fűszeres narancsos mázban kb. 4 perc alatt készre sütjük.

A serpenyőben visszamaradt sűrű szószban pár másodpercig megforgathatunk némi zöldséget is, például spenótleveleket.

Ide kattintva megtekinthető a lazac elkészítése.

(chiliesvanilia)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép