kedvenc kezdőlap oldal küldése

Ezen Orbán is felháborodott: hová tűnt a balatoni és a tiszai hal?

2016. augusztus 25., csütörtök 15:30

Felháborodott Orbán Viktor miniszterelnök azon, hogy a kereskedelmi halászat betiltása miatt nem tudnak hal alapanyaghoz jutni a balatoni és a Tisza melletti vendéglátóhelyek. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormányfő sürgős megoldási javaslatokat kért Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől, aki viszont a kabinetnek arról számolt be, hogy a probléma megoldott.

Jó ötletnek nevezte kormányinfós tájékoztatóján Lázár János, hogy idén januártól a kereskedelmi halászatot kitiltották a természetes vizekről és a vízhasznosítást horgászszervezetek vették át, de szerinte ennek komoly következményei vannak. Ilyen például, hogy sem balatoni, sem tiszai hal nincs a vendéglátóhelyeken – tette hozzá.

Orván Viktor felháborodott a mai helyzet miatt, és sürgős megoldási javaslatokat kért Varga Mihálytól – közölte Lázár János. Tájékoztatása szerint ugyanakkor a nemzetgazdasági miniszter a kormánynak arról számolt be, hogy a probléma megoldott és a vendéglátóhelyek, éttermek üzemeltetői hozzá tudnak jutni a tiszai vagy a balatoni halakhoz, ha akarnak. Azt viszont Lázár János nem részletezte, hogy Varga Mihály konkrétan mit értett a "problémamegoldás" alatt.

(agrarszektor.hu)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép