kedvenc kezdőlap oldal küldése

Lazac és póréhagyma paella stílusban

2015. július 28. 10:27, kedd - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

A nyár a könnyű ételek világa - példa erre ez a kiváló, ráadásul egészséges egytálétel.

 

Lazac és póréhagyma paella stílusban

Hozzávalók:
(2 személyre)

2 karikára vágott póréhagyma
1 ek. olívaolaj
nagy csipet sáfrány
vagy ½ tk. kurkuma
125 g basmati rizs
425 ml zöldségleves-alaplé
250 g lazacfilé (bőr nélkül)
50 g fagyasztott zöldborsó

 

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt (villany: 180 fok, légkeveréses: 160 fok, gáz: 4-es fokozat). Egy - sütőbe is betehető - edényben 1 ek. olajon süssük puhára a póréhagymát. (Ha nincs ilyen edényünk, akkor egyszerű serpenyő is megteszi, de a sütőbe majd tűzálló tálban tegyük be.)

Adjuk hozzá a rizst, fűszerezzük sáfránnyal vagy kurkumával, és néhányszor keverjük át, hogy a rizsszemek felülete olajos legyen, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel, és még 2 percig lassú tűzön főzzük tovább. Közben sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.

A lazacfilét vágjuk 6 nagyobb darabra, tegyük a rizsre, és szórjuk rá a zöldborsót. 12-15 percre tegyük be az előmelegített sütőbe, ennyi idő alatt átsül a hal, és a rizs is felszívja az ízletes levet.

(metropol)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép