kedvenc kezdőlap oldal küldése

Pisztráng mandulával és barnított vajjal

 

Ez a nem mindennapi kombináció egyszerűen elkészíthető, bár némi időt rá kell szánni - ettől (is) ünnep az ünnep...

 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)


- 20 dkg vaj
- 2 tk frissen facsart citromlé
- 1 ek vörösborecet
- 5 dl tej
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 4 szelet pisztrángfilé
- só és bors
- napraforgóolaj a sütéshez
- 50 dkg szeletelt pirított mandula
- 1 ek aprított petrezselyem
- 1 felkarikázott citrom

 

Elkészítése:

Melegítsük fel a vajat közepes lángon egy kb 20 cm átmérőjű serpenyőben, és kevergetve főzzük addig, amíg barna darabkák jelennek meg benne (ez körülbelül 20-25 perc). Vegyük le a tűzről és keverjük bele a citromlevet és a vörösborecetet.

A halszeleteket sózzuk-borsozzuk, majd panírozzuk be őket először a lisztbe, majd a tojásba, végül megint a lisztbe. Egy nagyobb lábosban forrósítsunk fel kb. 5 cm-nyi olajat és kettesével süssük ki a halszeleteket.

Tálaláskor szórjuk meg a pirított mandulával, kanalazzunk rá a barnított vajból, szórjunk rá petrezselymet, és helyezzünk a tetejére egy-egy citromkarikát.

 

saveur.com

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép