kedvenc kezdőlap oldal küldése

Posírozott lazac

2014. június 06. 10:43, péntek - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

Ne gondoljon bonyolult konyhatechnikai műveletre! Végtelenül egyszerű, nem igényel nagy ügyességet és odafigyelést. Gyors étel. Egy kezdő konyhatündér számára ideális recept. A gyakorlottabbak sem vallanak vele szégyent.

 

Posírozott lazac

Hozzávalók:
- 80 dkg lazacfilé, bőr nélkül,
- 20 dkg sárgarépa,
- 20 dkg fehérrépa,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 2 db hagyma,
- kevés citromhéj,
- 1 db babérlevél,
- 1 tk szemes bors,
- 2,5 dl fehérbor,
- 7,5 dl víz,
- só,

Körethez:
- 80 dkg főtt burgonya

 

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben előre megfőzzük.

A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és fehérrépát szinte egészben hagyjuk, a hagymákat félbevágjuk. A fűszerekkel és a citromhéjjal együtt kevés vízben kb. 1 órán át főzzük (a petrezselyemzöld szárát is főzzük bele), de úgy, hogy a vizünk éppen csak gyöngyözzön.

Ezt követően kivesszük a megpuhult zöldséget, beleöntjük a bort. Az alaplevet felforraljuk, hogy elveszítse alkoholtartalmát; 1-2 perc forralás után a hőmérsékletet ismét visszavesszük, és beletesszük az alaplébe a halfiléket; nagyjából 10-15 percig ismét nagyon lassú tűzön főzzük az éppen pezsgő vízben: posírozzuk.

Tálalás:

A léből kiszedett gyökérzöldséget felvágjuk, tálra rendezzük. Mellé kerül a burgonya és a közben megfőtt hal. Megöntözzük a főzőlével, és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

laptopkonyha

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép