kedvenc kezdőlap oldal küldése

Ecetes rántott hal a Szigetközből

2016. január 24.
Fogyasztás előtt legalább három-négy nappal előbb készítsük el, hogy az ecetes lében megérjen az ételünk, és eltűnjenek a fogyasztás szempontjából kellemetlen és olykor veszélyes apró szálkák...
Ecetes rántott hal a Szigetközből »

 

Minden, ami hal

2015. december 18.
Összeszedtünk a halakkal, tenger gyümölcseivel kapcsolatos néhány tippet, terméktesztet, piaci körképet...
Minden, ami hal »

 

Ponty, nem akármilyen sörtésztában

2015. december 10.
Érdemes kipróbálni, landolhat-e a Heston Blumenthal-féle bundába csomagolt hal az ünnepi asztalon?...
Ponty, nem akármilyen sörtésztában »

 

Rácponty

2015. november 28.
Már sok helyütt állnak a karácsonyi vásári házikók, ajándékokat, finomságokat, dekorációkat kínálva. Talán ideje elgondolkodni a karácsonyi menün is...
Rácponty »

 

Steamboo

2015. október 24.
A képzőművészből színésszé vált Szabó Győző ázsiai gőzölt sushija teljesen saját találmány: lazaccal, rizzsel, avokádóval és zöldfűszerekkel készült falatkák. Látványos, villantós vendégváró...
Steamboo »

 

Zöldséges tian sült pisztránggal

2015. augusztus 03.
Fokhagymával párolt cukkiniszeletek, reszelt sajt és egy lilahagymás paradicsomos réteg, sok zöldfűszerrel összesütve. Grillezett húsok, halak mellé kiváló. Vegetáriánusoknak önálló fogásként is megállja a helyét...
Zöldséges tian sült pisztránggal »

 

Lazac és póréhagyma paella stílusban

2015. július 28.
A nyár a könnyű ételek világa - példa erre ez a kiváló, ráadásul egészséges egytálétel...
Lazac és póréhagyma paella stílusban »

 

Lazacrillette

2015. július 14.
Az alábbi receptből (20 dkg lazac) hat ember is jóllakik reggelire, s akár nyolc emberre is elegendő előételnek, házi kenyérből készült pirítóssal tálalva...
Lazacrillette »

 

Lazactatár málnával

2015. június 26.
Bizarr összeállításnak tűnik, de öt perc munkával már kóstolhatjuk is a fantasztikus nyári ételt...
Lazactatár málnával »

 

Bouillabaisse

2015. június 09.
A bouillabaisse, a francia halleves méltán legendás hírű, érdemes kipróbálni, már csak az egzotikus hozzávalók miatt is...
Bouillabaisse »

 

Halas spagetti, citromos mártással

2015. április 15.
Tökéletes gyors vacsora egy pohár fehér borral...
Halas spagetti, citromos mártással »

 

Tengeri halfilé gránátalmával és céklapürével

2015. február 17.
Alul a céklapüré, rajta a hal, tetején a gránátalma: a különböző ízek és állagok szépen kiegészítik egymást...
Tengeri halfilé gránátalmával és céklapürével »

 

Narancsos-borsos karamellizált lazacfilé

2015. január 03.
Villámgyors főétel ünnepi, akár gyertyafényes vacsorákhoz; egyszerű, mégis különleges...
Narancsos-borsos karamellizált lazacfilé »

 

Lazac sáfránymártással

2014. december 21.
A lazac könnyen és gyorsan elkészíthető, egy különleges mártással ünnepi köntösbe bújik...
Lazac sáfránymártással »

 

Gyömbéres halleves zöldborsóval és rókagombával

2014. október 03.
Nagyon elegáns, jóízű leves, érdemes felvenni a repertoárba...
Gyömbéres halleves zöldborsóval és rókagombával »

 

Kalaekitto

2014. szeptember 22.
A nagyszerű, finom végeredmény miatt okvetlenül javasoljuk a kipróbálását...
Kalaekitto »

 

Tőkehal ropogós, fűszeres bundában

2014. július 17.
A tőkehal az angol fish&chips hagyományos alapanyaga...
Tőkehal ropogós, fűszeres bundában »

 

Posírozott lazac

2014. június 06.
Ne gondoljon bonyolult konyhatechnikai műveletre! Végtelenül egyszerű, nem igényel nagy ügyességet és odafigyelést. Gyors étel...
Posírozott lazac »

 

A legismertebb: a ponty

2014. április 04.
A kormányzat a halfogyasztás ösztönzését tűzte ki célul a magyar lakosság körében, hogy a magyar családok asztalára minél gyakrabban kerüljön halétel, méghozzá magyar, minőségi és biztonságos alapanyagokból...
A cikk letölthető itt. »

 

Halas spagetti citromos mártásban

2014. március 10.
Tökéletes gyors vacsora egy pohár fehér borral...
Halas spagetti citromos mártásban »

 

Lilahagymás, tonhalas édesburgonya

2014. január 17.
Ha van a kamrában tonhalkonzerv, hagyma, citrom, akkor csak édesburgonyát és petrezselymet (vagy koriandert) kell venni hozzá...
Lilahagymás, tonhalas édesburgonya »

 

Harcsa kukoricalisztes bundában, remoulade-mártással

2013. augusztus 06.
A szerény megjelenés senkit ne tévesszen meg. Mesteri ízesítést kaptak a harcsaszeletek...
Harcsa kukoricalisztes bundában, remoulade-mártással »

 

Ki jön halat sütni?

2013. április 18.
Bármilyen egyszerűnek tűnik az, hogy fogjuk a halat és pár percig sütjük az olajban, a gyakorlatban nem mindig és nem mindenkinek az...
Ki jön halat sütni? »

 

Harcsaszelet sült póréhagymával

2013. április 04.
Ha éppen nincs módunk friss harcsát venni, tengeri hallal is kitűnő, szelet helyett vehetünk halfilét...
Harcsaszelet sült póréhagymával »

 

Tengeri sügér zöldségágyon

2013. január 30.
A tengeri sügér (vagy tengeri süllő) húsának íze összetett, a hús és annak illata egyszerre nyújtja azt a kifinomult, tiszta, intenzív kisugárzást, amit a friss tengervíz ózon illata, a hosszan tartó selymes aroma jelent...
Tengeri sügér zöldségágyon »

 

Zöldalmás-kapros lazacpástétom

2013. január 12.
Vendégvárásra is alkalmas, különleges, remekül fűszerezett fogás. Hamar elkészül, és szeretik. Feketekenyérrel az igazi...
Zöldalmás-kapros lazacpástétom »

 

Ponty halászlé, update tésztával

2013. január 04.
Réka és Norbi életmód tanácsai...
Ponty halászlé, update tésztával »

 

Borok a karácsonyi ételek mellé

2013. január 04.
Ha máskor nem is, ilyenkor talán lehetőségünk nyílhat arra, hogy ne csak egyféle bort igyunk az étkezésnél, hanem minden fogáshoz külön, ahhoz illő, bort válasszunk...
Borok a karácsonyi ételek mellé »

 

Tepsis lazac

2013. január 04.
Az egyik legegyszerűbben elkészíthető, ám fantasztikusan ízletes finn halétel. Rendszerint burgonyával és zöldsalátával fogyasztják...
Tepsis lazac »

 

Hal és saláta: halsaláta

2013. január 04.
Az ünnepi evés-ivás után jöjjön néhány könnyebb falat. Ha lúd, legyen kövér alapon, a salátát dobjuk fel füstölt hallal, tojással. A saláta bármilyen zöldséggel gazdagítható, az kerül bele, ami éppen van a háznál...
Hal és saláta: halsaláta »

 

Halas szendvics aiolival

2012. december 06.
Eric Ripert a világ legnevesebb séfjei közé tartozik, az étterem pedig, amelynek konyháját tizenhat éve vezeti, a csúcsgasztronómia egyik fellegvárának számít New York-ban, három csillaggal rendelkezik...
Halas szendvics aiolival »

 

Sült pisztráng, zöldségekkel

2012. október 24.
A sült pisztráng - és a sütőedényben keletkezett lé - színe meglehetősen szokatlan a vele együtt sült cékla miatt...
Sült pisztráng, zöldségekkel »

 

Zöldséges halpogácsa

2012. szeptember 28.
Halpogácsa sokféleképpen készíthető, a kapros-citromos változat receptjét már olvashatták...
Zöldséges halpogácsa »

 

Halleves édesköménnyel

2012. szeptember 14.
Nem kell bizonygatni, hogy mennyire egészséges - aki megkóstolja, annak azt sem, hogy finom...
Halleves édesköménnyel »

 

Barramundi, mentás uborkasalátával

2012. július 02.
Az "új magyar halfajtaként" emlegetett barramundiban, más néven az ázsiai tengeri sügérben a szakemberek óriási gazdasági potenciált látnak...
Barramundi, mentás uborkasalátával »

 

Yankee halpogácsák

2012. június 11.
Északkelet-Massachusetts kedvenc kapros-citromos halétele. Konyhai előkészítés után szabadban is megsüthető...
Yankee halpogácsák »

 

Chilis-mandulás lazacfilé

2012. május 24.
Már az étel címe is sejteti: minimális időráfordítással ünnepi végeredményt kapunk. A receptben szereplő créme fraiche (krem fres) a francia konyha hagyományos alapanyaga, magas zsírtartalmú (35%), enyhén savanykás ízű, sűrű krém...
Chilis-mandulás lazacfilé »

 

Pisztráng mandulával és barnított vajjal

2012. április 04.
Ez a nem mindennapi kombináció egyszerűen elkészíthető, bár némi időt rá kell szánni - ettől (is) ünnep az ünnep...
Pisztráng mandulával és barnított vajjal »

 

Fokhagymás vajban párolt halfilé részeges spenóttal

2012. március 28.
A halételek fűszerezésével sokáig gondban voltam. Az alábbi recept biztos siker, ha a halfilé jó minőségű. Így, kora tavasszal leveles zöldség helyett a mirelit spenót is szívesen megmártózik a fehérborban...
Fokhagymás vajban párolt halfilé részeges spenóttal »

 

Gyömbéres-narancsos halszeletek

2012. január 12.
Ebben a nagyon könnyen elkészíthető receptben - mint a kép is mutatja - konyhakész egész halat használtak; én azonban halfilével [Pangasius (cápaharcsa)] készítettem...
Gyömbéres-narancsos halszeletek »

 

Aki megkóstolja, csak ennyit mond: mennyei!

2011. december 23.
Megosztok Önökkel egy több évtizedes családi receptet. Nálunk az ünnepek egyik elmaradhatatlan szereplője. Eredetileg szentpéterhalból készül, de az nem könnyen beszerezhető, ezért már többféle harcsafilével kipróbáltam - a siker teljes és osztatlan volt minden esetben...
Mennyei! »

 

Harcsacsíkok gombás-zöldséges tésztaágyon

A harcsa húsa rendkívül ízletes, ráadásul szinte szálkamentes, s mint a halak húsa általában, könnyen emészthető, tápláló. A harcsa zsírban relatíve gazdag: 10 deka harcsahúsban több mint 11 gramm zsiradék van...
Harcsacsíkok gombás-zöldséges tésztaágyon »

 

Oregánós-bazsalikomos kárászfilé krumpliágyon

A nagyobb, 1,0-1,5 kilogrammos példányokat már érdemes lefilézni, így kiváló alapanyagot kaphatunk különböző halsültekhez. Most a krumpliágyra fektetett, bazsalikomos-oregánós kárászváltozatot mutatjuk be...
Kárászfilé krumpliágyon »

 

Halászlé: a halételek királynője bajai módra

A bajai halászlénél nem passzírozunk, ezért itt az étel "lelkét" a jó minőségű piros paprika adja. Lehet, hogy a lé kevésbé lesz sűrű a passzírozós változatokhoz képest, de egyáltalán nem kell tartanunk attól, hogy híg, "átlátszó"levest kapunk...
Bajai halászlé »

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép