kedvenc kezdőlap oldal küldése

Ponty, nem akármilyen sörtésztában

2015. december 10. 08:05, csütörtök - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

Érdemes kipróbálni, landolhat-e a Heston Blumenthal-féle bundába csomagolt hal az ünnepi asztalon?

 

Ponty, nem akármilyen sörtésztában

Hozzávalók:
- 800 g irdalt pontyfilé
- só
- 1 l étolaj
- 20 dkg rizsliszt
- 20 dkg búzaliszt
- 3 dl vodka
- 3 dl sör1 kávéskanál sütőpor
- 1 teáskanál méz

 

Elkészítés:

A liszteket, a sört, a vodkát, a sütőport és a mézet keverőtálban simára keverjük, szódásszifonba töltjük, két patront csavarunk bele, összerázzuk.
A pontyfilét beirdaljuk, darabokra vágjuk, sózzuk. Az olajat 180 °C-ra hevítjük egy serpenyőben.
Az előkészített halfiléket lisztbe forgatjuk. A szifonból egy tálba töltjük a panírmasszát, beleforgatjuk a lisztezett haldarabokat, és a felhevített olajban aranysárgára sütjük.
Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat.
Burgonya- vagy zöldborsópürével tálalhatjuk.

A ponty szálkamentesítését - irdalását - Áman Attila séf mutatja be az alábbi videón: https://www.youtube.com/watch?v=f6wL_RjNjbQ

(Áman Attila séf receptje; Kapjra.hu)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép