kedvenc kezdőlap oldal küldése

Steamboo

2015. október 24. 06:43, szombat

 

A képzőművészből színésszé vált Szabó Győző ázsiai gőzölt sushija teljesen saját találmány: lazaccal, rizzsel, avokádóval és zöldfűszerekkel készült falatkák. Látványos, villantós vendégváró. Érdemes megnézni videón a készítését.

 

Steamboo

Hozzávalók:
25 dkg sushi rizs
30 dkg lazac
1 db fekete héjú avokádó
paradicsompüré
friss kapor
bazsalikom
petrezselyem
tengeri alga
3 ek szezámolaj
1 ek szójaszósz
gyömbér
édeskömény

 

Elkészítés:

A rizst alaposan átmossuk, egészen addig, míg a ráöntött víz, teljesen tiszta nem marad. Majd 15 perc alatt megfőzzük, míg ragacsos, könnyen formázható nem lesz.

Közben szeleteljük fel vékonyan a lazacot és pácoljuk be a szezámolajjal és a szójaszósszal, reszeljünk rá friss gyömbért. Az avokádót és az édesköményt nagyon vékonyra felszeleteljük (kb. 2-3 mm), mint a carpacciónál. Szilikonos sütőpapírból vágjunk le 3 db 20×20 cm-es négyzetet.

A megfőtt rizst osszuk három részre. Sózzuk meg. Az egyik harmadot hagyjuk simán, a második harmadot ízesítsük paradicsompürével és a felaprított bazsalikommal, frissen őrölt borssal. A harmadikat pedig kaporral.

Fogjunk egy maréknyi rizst bevizezett kézzel, készítsünk belőle kis hurkákat. Tegyük a sütőpapír közepére. A tetejükön osszuk szét a lazacszeleteket, az avokádót, illetve tehetünk még rá szintén nagyon vékony szeletekre vágott édesköményt is. Borsozzuk meg, a paradicsomos bazsalikomos tetejét bazsalikommal, a kaprosat kaprossal fűszerezzük.

A simán maradt rizsből kis gombócokat gyártunk, közepébe lazacot teszünk és meghempergetjük a tengeri algában.

Csavarjuk mindegyiket a sütőpapírba, mint a szaloncukrot és tegyük bambuszpárolóba, amelyet forrásban lévő víz fölé állítunk. Tegyük rá a fedelét, majd pontosan 4 perc alatt pároljuk készre.

Steamboo (gőzölt sushi) - Vendég: Szabó Győző
videón: https://www.youtube.com/watch?v=wX13En8gWlA

(izeselet)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép