kedvenc kezdőlap oldal küldése

Tengeri halfilé gránátalmával és céklapürével

2015. február 17. 06:59, kedd - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

Alul a céklapüré, rajta a hal, tetején a gránátalma: a különböző ízek és állagok szépen kiegészítik egymást.

 

Tengeri halfilé gránátalmával és céklapürével

Hozzávalók:

- személyenként 15 dkg tengeri halfilé

- céklapüré:
- fejenként egy közepes méretű cékla
- fél gerezd fokhagyma
- kb. 0,5 dl tejszín
- só, bors

- tetejére:
- egy gránátalma
- petrezselyem
- egy marék pisztácia (vagy dió/mandula)

 

Elkészítése:

A céklát alaposan megmossuk, majd héjában, egyben, alufólia alatt puhára sütjük (ezzel új életre kel - a sütésről ide kattintva olvashat).

Amikor megsültek, lehúzzuk a héját (nem baj, ha egy-két foltban marad rajta), felkockázzuk, és a többi hozzávalóval – tejszín, só, bors, fokhagyma – összepürésítjük.

A halat (15 dkg/fő) bekenjük olívaolajjal, só-borsot szórunk rá, aláöntünk pár evőkanálnyi fehérbort és 180 °C-on 10 perc alatt megsütjük.

A tetejére összekeverünk egy maréknyi gránátalmamagot egy marék durvára vágott pisztáciával (vagy dió vagy mandula), aprított petrezselyemmel és egy ek. gránátalmaszósszal (nélküle is lehet).

(chiliesvanilia)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép