kedvenc kezdőlap oldal küldése

Tőkehal ropogós, fűszeres bundában

2014. július 17. 04:01, csütörtök

 

A tőkehal az angol fish&chips hagyományos alapanyaga. Ez a recept készülhet harcsafiléből, vagy bármilyen hazai tavi vagy folyami halból, hiszen a lényege a ropogós, fűszeres panír, ami nem hagyományos módon készül. A citromkarikák és friss koriander mellett készíthetünk hozzá pikáns, uborkás öntetet, esetleg egy kis rizst is.

 

Tőkehal ropogós, fűszeres bundában

Hozzávalók:

- 50 dkg tőkehalfilé
- 10 dkg csicseriborsó-liszt
- 1 tk. só
- ¼ tk. chilipor
- ¼ tk. kurkuma
- ¼ tk. cayenne bors
- ¼ tk. őrölt koriander
- 2 tojás
- olaj a sütéshez

 

Elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a csicseriborsólisztet és a fűszereket, egy másikban felverjük a tojást. A halfilé darabokat először a tojásba, majd a fűszeres lisztbe forgatjuk, és a forró olajban aranyszínűre sütjük.

(ketcicakonyhaja)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép