kedvenc kezdőlap oldal küldése

Téli Tihany teljesítménytúra a félsziget bejárásával – 2016.02.06.

2016. február 05.

A idén ilyen havas képre nem számíthatunk, de így is szép tájakban gyönyörködhetnek majd a túra résztvevői.

A télvégi időszak legnagyobb tömeget vonzó aktív programjára, a Téli Tihany teljesítménytúrára az idén már 7. alkalommal várják a résztvevőket. A tavalyi 1470 indulót nehéz lesz felülmúlni, de az ígért jó idő alapján nem lehetetlen.

A Börzsöny Természetbarát Hegymászó Egyesület (BTHE) a korábbiévekhez hasonlóan az idén is 20, 15 és 10 kilométeres távon rendezi meg a túrát, de az útvonalak részben eltérnek az eddigiektől.

Az útvonalak az alábbiak szerint alakulnak:

Téli Tihany 20 útvonala: Tihany, Iskola – Akasztó-domb – Aranyház – Gejzírmező – Újlaki templomrom – Horgásztanyák – Csúcs-hegy – Apáti-hegy – Apáti templomrom – Külső-tó – Kis-erdő – Óvár – Hajóállomás – Kálvária – Apátság – Tihany, Iskola
Táv: 20 km Szintemelkedés: 800 m

Téli Tihany 15 útvonala: Tihany, Iskola – Akasztó-domb – Aranyház – Gejzírmező – Újlaki templomrom – Horgásztanyák – Csúcs-hegy – Apáti-hegy – Külső-tó – Kis-erdő – Kálvária – Apátság – Tihany, Iskola
Táv: 15 km Szintemelkedés: 600 m

Téli Tihany 10 útvonala: Tihany, Iskola – Akasztó-domb – Aranyház – Kis-erdő – Óvár – Hajóállomás – Kálvária – Apátság – Tihany, Iskola
Táv: 9,9 km Szintemelkedés: 350 m

Minden táv IVV túra is egyben, nevezési díja külön nincsen! Hozd magaddal IVV pecsétgyüjtő füzetedet!Rajt és Cél

Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája, 8237 Tihany, Csokonai u. 73.

Nevezési idők

Téli Tihany 20: 8:00 – 10:30
Téli Tihany 15: 8:45 – 10:30
Téli Tihany 10: 9:45 – 11:00Nevezési díjak

Téli Tihany 20: 1.600 ft/fő
Téli Tihany 15: 1.500 ft/fő
Téli Tihany 10: 1.500 ft/fő
7 év alatti gyerekek nevezési díj fizetése nélkül vehetnek részt a túrán!

Szolgáltatások a nevezési díjért

Az útvonalon: tea, forralt bor, csokoládé, gyümölcs, pogácsa.
A célban: meleg étel és tea.
A rajtban kapsz igazolólapot. Ezen kell gyűjtened az ellenőrzőpontokon a bélyegzőket. Színes térkép és szintmetszet található rajta az útvonalról.Az útvonal jelzéseit teljesen felújítottuk, illetve a Tihanyi Legenda Nonprofit Kft. pályázatának köszönhetően 2012 őszén elláttuk eligazító táblákkal. Eltévedni szinte lehetetlen, de ahol mégis esélyes lehet, ott szalagozással segítjük a tájékozódást!

Díjazás

A célban megkapod a túra emléklapját és választás szerint kitűzőt vagy vele azonos hűtőmágnest.Megközelítés

Autóbusszal: Járatok Balatonfüredről indulnak, Tihany alsó megállónál szállj le, majd gyalog jobbra a megállónál lévö Aranyház utcán 150 m-t az iskoláig.

Autóval: A 71-es föútról a Balatonfüred felőli 2. tihanyi elágazásnál kanyarodj balra. A falu fő utcáján (Kossuth Lajos u.) haladj, majd az apátság utáni 2. buszmegálló után fordulj le jobbra az Aranyház utcán. Az első sarkon fordulj ismét jobbra a Major utcában. Néhány méter múlva az iskola kerítésén lévő kapunál találod magad. Parkolj le, és menj be a kapun. Az iskola épületéig kb. 50 métert kell gyalogolnod a kertben.

Vonattal: Tihanyban nincs vasútállomás. A legközelebbi állomás Aszófő, kb. 6 km, de onnan nincsen lehetőség busszal tovább utazni. Azt ajánljuk, hogy Balatonfüredig menj vonattal és feljebb ajánlottak szerint utazz busszal Tihanyba.

Szállás

A túra előtt és után az iskola tornatermében tudsz aludni. Saját hálózsák és derékalj illetve matrac szükséges. Díja: fürdési lehetőséggel együtt 1.500 ft/fő/éj.

Magánházaknál és panziókban is van lehetőség aludni. Ezekről a helyi Tourinform iroda tud tájékoztatást adni a 06 87 448 804, 06 87 448 804 telefonszámon.

Csomagmegőrzés

A túra bázisán (az iskolában) térítésmentes vállalunk csomagmegőrzést! Keresd a rajtban a “csomagmegőrzés” feliratot!

További információ

Csiba Ágoston – főrendező – 06 30 3999 633, 06 30 3999 633 – telitihany@bthe.hu

A képeket a korábbi túrákon Győrffy Árpád készítette.

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép