kedvenc kezdőlap oldal küldése

Újra lehet horgászni!

 

Hétvégétől ismét várja a horgászat szerelmeseit a Tihanyi Belső-tó!  Vasárnap megnyitott a Belső-tó, ahol a telepítésnek köszönhetően az idén is biztosra vehető, hogy a horgász nem távozik ponty vagy harcsa nélkül.

 

35 felújított horgászcsónakkal, új stéggel és speciális kedvezményekkel várják a Belső-tó Kht munkatársai a horgászat szerelmeseit és családtagjaikat. A Kht idén úgy döntött hogy 2oo9-ben nem emeli a napijegy árát. A horgászat szerelmesei március közepétől november végéig hódolhatnak hobbyjuknak.

A Tihanyi Belső-tó mindig is kapitális pontyairól volt híres és bizony ma is gyakoriak a 6-10 kg-os potykák.

 

Természetesen a ponty mellett más halfajok is foghatóak a Belső-tóban. Kiemelkedő a harcsapopuláció; gyakoriak a 8-9 kilós nagybajúszuak, de a jóval nagyobb példányok sem ritkák. A ponty és a harcsa mellett amúr, csuka és süllő is szép számmal fogható, s a gyerekhorgászok is büszkélkednek a kifogott 5-6 kiló kárásszal. Mind a partról, mind csónakból eredményes lehet a horgászat, bár sokan állítják, hogy a nádi pontyozásnál nincs élvezetesebb elfoglaltság.

 

A Belső-tó menedzsmentje horgászegyesületek, baráti társaságok, horgászfelszereléseket gyártó és forgalmazó cégek részére is szívesen szervez házi horgászversenyeket és szeretettel várja a vállalati csapatépítő tréningek résztvevőit is.

A Belső-tónál nemcsak a horgászat zajlik gyönyörű környezetben, hanem a kifogott halat is páratlan kilátás mellett tudják elkészíteni és elfogyasztani a verseny résztvevői, szervezői.

Természetesen azok sem fognak unatkozni Belső-tó partján, akik nem a horgászatnak hódolnak, hiszen a kirándulóknak vagy éppen a horgászok családtagjainak számos csodálatos kirándulóhely, túraútvonal áll rendelkezésükre. A kisgyermekeseket a Belső-tó melletti focipálya és játszótér, míg a finom borok kedvelőit a környékbeli pincék várják szívélyesen. Aki pedig egy kis csendes elmélkedésre, esetleg imádkozásra vágyik, annak az impozáns Tihanyi Bencés Apátságnál megfelelőbb helyet ajánlani sem lehetne.

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép