kedvenc kezdőlap oldal küldése

Ürgemozi épül tavaszra Tihanyban

2016. december 27., kedd 15:21

Új látványossággal készül a jövő évi szezonra a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Tihanyban, a Belső-tónál. Az ott élő ürge-kolónia életét speciális kamerákon keresztül figyelhetik meg a látogatók már jövő tavasszal - írja a Hírbalaton.

Fotó: Jan Svetlik / WikipediaFotó: Jan Svetlik / Wikipedia

De további fejlesztések is várhatók a következő két és fél évben Tihanyban. Sor kerül a Lóczy Lajos tanösvény teljes rekonstrukciójára és korszerűsítésére, illetve új tanösvényeket alakítanak ki a Belső-tó körül és a tavon. A projekt részeként új látványelemként bekamerázzák az ürgék lakóhelyét, hogy környezetbarát módon mutathassák be ennek a természetvédelmi oltalom alatt álló, fokozottan védett rágcsálónak a mindennapjait.

A kamerák képei három kültéri monitoron lesznek majd láthatók. A turisták megválaszthatják, hogy a négy kamera közül melyik képét nagyítják ki. A kamerákat már tesztelik, az ürgemozit a tervek szerint tavaszra üzemelik be.

(hirbalaton.hu)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép