kedvenc kezdőlap oldal küldése

Tihany - Eredményes volt a visszhangpróba

2015. április 26., vasárnap 11:02

Rendkívül jó hangulatú, hatalmas kerti partiként zajlott az idei Kecskeköröm ünnep a tihanyi Belső-tó partján szombaton. A több száz résztvevő délelőtt tíztől késő délutánig érdekes programokat láthatott, de sokan voltak olyanok is, akik csak leültek egy padra valamilyen bográcsos étel és finom ital mellett beszélgetni, vagy hosszan nézték a napfény csillogását a tó vízén.

Nagyító kell a horgásznak - Ki tud így ikszelni az öröknaptárba?

A programokat az idén már második alkalommal meghirdetett Fülöp Ferenc Labdarúgó Emléktorna nyitotta, amivel a község futballéletének nem rég elhunyt meghatározó alakjára emlékeztek. Az iskolai műfüves pályán összecsapó négy induló csapat közül a vándorserleget az idén is a Tihanyi FC szerezte meg. Nagy sikere volt a májusfamászásnak, amit a többi programhoz hasonlóan Titz Tibor vezényelt le. A legkisebbek között a lányoknál Bokányi Lora, a fiúknál Márffy Gáspár Márton mászott a legmagasabbra.

Nagyító kell a horgásznak - Ki tud így ikszelni az öröknaptárba?

A felnőtt mászók közül elsőként Lengyel József érte el a fa tetejére akasztott üveget. Mint elmondta, sziklára már sokszor mászott, de májusfára most jutott fel először - képünkön.

Nagyító kell a horgásznak - Ki tud így ikszelni az öröknaptárba?

A tihanyiak becsületét - igaz, kicsit lassabb tempóval - a helyi Simon András védte meg.

Nagyon sok érdeklődőt vonzott a kutyák versenye, bemutatója. Ráadásként a végén több eb még tüzes karikán is átugrott.

Wenzel Kata mudi kutyája, Menyus bátran ugrott át a karikákon a gyerekek közöttWenzel Kata mudi kutyája, Menyus bátran ugrott át a karikákon a gyerekek között.

Pisof Ferenc Liza nevű kuvasza a tüzes karikávalPisof Ferenc Liza nevű kuvasza a tüzes karikával.

Csak nézőCsak néző

A szabadon választott ételekkel hirdetett főzőversenyre az idén tizenkilenc étellel neveztek. Igaz, a zsűri csak 17-ről tudott dönteni, mert kettő már elfogyott a bírálat idejére.

A Tihanyi Asszonykórus csapata marhából és sertésből főzte az arany minősítést kapott pörköltetA Tihanyi Asszonykórus csapata marhából és sertésből főzte az arany minősítést kapott pörköltet.

Különdíjat kapott a Návay-csapat rozmaringos kecskesültje, a harmadik helyezett a Büki család birkapörköltje lett, második helyen a Berci bácsi csapata végzett pacallal, a fődíjat pedig Benedek és csapata szerezte meg egy vaddisznópörkölttel.Benedek és anyukája, Rózsa Éva, a program főszervezője és zsűrit alkotó gasztronómiai szakemberek, Németh Krisztina, Maurer István, Perger József és Halász János (a zsűri ötödik tagjának, Punk Ferencnek időközben távozni kellett)Délután sokan az idén is kisvonatra ültek, hogy a Visszahang-dombról közösen hahózva meghallgassák, vissza hahózik-e nekik az apátsági templom fala. A templom mellett állva azt biztosan állíthatom, hogy ott még megvolt a hang, az érintettek szerint még nekik is jutott egy kevés belőle.

A pénteken kiállítással indított három napos rendezvénysorozat vasárnap a főtéren tartott folklórprogrammal zárult.

Kép és szöveg Győrffy Árpád

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép