kedvenc kezdőlap oldal küldése

Yankee halpogácsák

2012. június 11. 07:21, hétfő - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

Északkelet-Massachusetts kedvenc kapros-citromos halétele. Konyhai előkészítés után szabadban is megsüthető.

 

 

Hozzávalók:
(4-6 főre)


- 9 ek vaj
- 1 vöröshagyma aprítva
- 1 szárzeller, durvára vágva
- 50 dkg halfilé, 4 részre osztva
- 80 ml tejszín
- 90 gr zsemlemorzsa
- 3 ek majonéz
- 2 ek apróra vágott kapor
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1 ek apróra vágott ecetes uborka
- 1 tk reszelt citromhéj
- ½ tk Tabasco szósz
- 1 tojás
- só és bors ízlés szerint
- 85 gr kukoricaliszt

 

Elkészítése:

Forrósítsunk fel 3 ek vajat egy serpenyőben, és pároljuk meg benne a hagymát és a szárzellert. Adjuk hozzá a halat és a tejszínt, és közepes lángon forraljuk fel. Lefedve 6-8 percig pároljuk, amíg a hal átsül. Vegyük le a tűzről és 15 percig pihentessük.

Törjük át a halat egy villával, és tegyük egy mély tálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót a kukoricaliszt kivételével, és keverjük alaposan össze.

Formázzunk a masszából 12 lapos, 1 cm vastag pogácsát. Forgassuk mindegyik pogácsát kukoricalisztbe, és egy sütőpapírral lefedett tálra rakva tegyük a hűtőbe 30 percre.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel 3 ek vajat és süssünk ki benne hat halpogácsát, ez kb. 8-10 perc. Ezután töröljük ki a serpenyőt és jöhet a második hatos.

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép