kedvenc kezdőlap oldal küldése

Zöldalmás-kapros lazacpástétom

2013. január 12. 08:30, szombat - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

Vendégvárásra is alkalmas, különleges, remekül fűszerezett fogás. Hamar elkészül, és szeretik. Feketekenyérrel az igazi.

 

Zöldalmás-kapros lazacpástétom

Hozzávalók (4 kis adag):

- 30 dkg lazacfilé
- 2 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál magos mustár
- 2 evőkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál kapribogyó, lecsepegtetve
- 1 lilahagyma, finomra aprítva
- 1 csokor snidling, finomra aprítva
- 1 csokor kapor, finomra aprítva
- ½ zöldalma, lereszelve

 

Elkészítése:

A lazacot 170 °C-os sütőben 10 perc alatt megpároljuk (vagy párolóedényben kíméletesen gőzöljük). Kissé lehűtjük, és villával apró darabokra szedjük.
Az öntethez kikeverjük a majonézt, a tejfölt, a magos mustárt, a citromlevet. Hozzáadjuk a citromhéjat, a kapribogyót, a lilahagymát, a snidlinget, kaprot, valamint a reszelt zöldalmát.
Összekeverjük a lazaccal, sózzuk, borsozzuk.

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Feketekenyérrel, pirítóssal, vagy rozsos ropogóssal kínáljuk.

(chiliesvanilia)

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép