kedvenc kezdőlap oldal küldése

Sült pisztráng, zöldségekkel

2012. október 24. 07:37, szerda - Szemlézte: Dr. Tóth Bea

 

A sült pisztráng - és a sütőedényben keletkezett lé - színe meglehetősen szokatlan a vele együtt sült cékla miatt, de az ízek csodásak így együtt. Ha nincs pisztráng a közelben, akkor se bizonytalanodjunk el, más, egész hallal is elkészíthető.

 

Sült pisztráng, zöldségekkel

Hozzávalók:

- személyenként 1-1 megtisztított, friss vagy fagyasztott pisztráng (lehet más egész hal)

- cékla, sárgarépa, újhagyma (a zöld részével együtt), vékony csíkokra vágva

- sok fokhagyma, gerezdjei félig bevágva

- apró kelbimbók (a nagyobbacskák kettévágva)

- sok petrezselyem

- kakukkfű

- rozmaring

- borsikafű

- tengeri só

- extra szűz olívaolaj

 

Elkészítése:

A zöldségeket jól összekeverjük a felaprított zöldfűszerekkel.
A halakat papírtörlővel áttöröljük, beirdaljuk, gyengén sózzuk, és megtöltjük őket a zöldségekkel.
Egy jénai tálba fektetjük a halakat, a megmaradt zöldségeket alattuk-mellettük helyezzük el; 180 °C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Ha kellő mennyiségű a zöldség, akkor a köretként szóba jövő párolt rizs vagy burgonyapüré akár el is hagyható.

A recept eredeti forrása: www.selectfood.blogspot.com

 

© 2009 Tihanyi Belső-tó Nonprofit Kft.                                                                                                                                                         Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Honlaptérkép